GyeREKreáció Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület

A Tisza-tó hátrányos helyzetű térsége az országnak, bár az egyik legszebb és legértékesebb területe lehetne.

A Játék-Mester Alapítvány munkája során szemmesültünk azzal, hogy a Tisza-tó térségében nincs szervezett tömeg- és versenysport tevékenység, és az itt élő gyerekek életében szinte NEM JÁTSZIK szerepet a sport, így annak minden közösség és személyiségformáló hatása elmarad.A Tisza-tó környékén működő általános iskolákban végzett felmérés adatai alapján az itt tanuló gyerekek több, mint 85%-a fél a víztől, hiszen nem tud úszni.

2015-ben ezért létrehoztuk a Gyerekreáció Egyesületet, hogy megteremtsük a változás bázisát. Az egyesület nem rendelkezik jelenleg semmivel és nem kap működéséhez támogatást csak az Élményfalu Project keretében. Helyi vállalkozásokkal összefogva igyekszünk létrehozni Sarudon a Tisza-tó AKTÍV turiszitikai központját, népszerűsítve ezzel a települést, a Tisza-tavat, a sportokat.

A Gyerekreáció Egyesület kiemelt figyelmet szentel a térség fejlesztési lehetőségeinek. 2016 ápilis 20-án az Egyesület koordinációjában kerültek kihelyezésre az M3 autópályára 1998-óta az első Tisza-tó táblák a 114 km közelében, a füzesabonyi lehajtóban. Az előkészítő munkáltatok és egyeztetések 3 évig tartottak és miniszterek, államtitkárok és országgyűlési képviselők támogatásval 4 települést bevonva sikerült megvalósítani ezt a hiánypótló beruházást.

A Gyerekreáció Egyesület működteti a 2016. júnus 04-én nyíló Tisza-tavi Horgászmúzeumot, ami az ország első ilyen jellegű gyűjteményeként fogja várni a horgászakat, és igyekszik a Tisza-tóra csábítani őket.

Az Egyesület igyekszik komoly szakmai munkát is végezni és létrehozni Kelet-Magyarország gyerek és vitrolás sportközpontját. Ezért az egyesület 3 sportági szövetségnek is tagja:

- Magyar Kajak-Kenu Szövetség

- Magyar Vitrolás Szövetség

- Magyar Evezős Szövetség

 

2017-ban több versenyt is próbálunk szervezni a Tisza-tó ismeretebbé tétele érdekében az Élményfalu project részeként:

2017. június 3-5.     I. Intersport Tisza-tavi Félmaraton

2017. augusztus 26. I. Nemzetközi Tisza-tavi Túraevezős Regatta

Év közben több egyéb sporteseményt is igyekszünk megvalósítani:

- horgászversenyeket

- vitorlás versenyeket

- sárkányhajó versenyeket

 

Bízunk benne, hogy egyre több sikerről számulhatunk be ezen a felületen is..

 

Kontakt:

Kücsön Gyula elnök

06-30-9496-814

sarud@elmenyfalu.hu