Egyszeri lehetőség a Tisza-tó partján a Tisza-tavi Túravezető tanfolyam elvégzésére!


Tanfolyam: 2017. március 30- április 1. (1 hétvége- 3 nap!!!)
Vizsga: 2017. április 07. (gyakorlati képzés időpontja később pontosítva)

 

A HORTOBÁGYI NEMZETI PARK HIVATALOS TANFOLYAMA!


3 hétvége helyett- 3 intenzív nap elméleti képzés
Hortobágy helyett- Sarudon
Tisza-tavi Túravezető igazolvány

Tanfolyam díja: 35,000 Ft
(megtakarítás- nem kell Hortobágyra utazgatni- hozzánk jönnek az előadók)

A tanfolyam min. 20 fő részvétele esetén indul!!!!
A jelentkezőknek tematikát és jelentkezési lapot küldünk.

A képzés elméleti szóbeli vizsgával zárul, melyre csak az bocsátható, aki részt vett az elméleti és gyakorlati szakképzésen. A vizsgákon nagy hangsúlyt fektetünk a korrekt tudásszintre és a fajismeretre! Az első pótvizsga ingyenes, minden további vizsgáért 1000 Ftot kell fizetni. A vizsgát előzetesen kiadott tételsor alapján kell letenni. A gyakorlati vizsga terepen történik.


A tanfolyamot és vizsgát sikeresen teljesítők fényképes igazolvánnyal rendelkeznek majd, melyhez lehetőség szerint digitális fényképet várunk. Az igazolvány a vizsgát követő év decemberéig érvényes, a rákövetkező 3 évben újabb vizsga nélkül évente meg lehet újítani. Az igazolványok megújításának ára: 1000 Ft. A tanfolyam elvégzése 5 éven keresztül jogosít fel az igazolvány kiváltására. Aki 5 évnél régebben vizsgázott, köteles új elméleti és gyakorlati vizsgát tenni, melyek együttes ára 5000 Ft.
 

Figyelem! Aki 2017-ben csak vizsgázni szeretne, az is KÖTELES részt venni a „Túravezetés jogszabályi háttere” című előadáson a hajózási szabályzat változása miatt!
Az ökotúra-vezetői engedély megszerzés előnyei:
A 30/2003 (III.18.) Korm. Rendelet 3§ (5) bekezdése alapján: „A (4) bekezdés c) pontjában megjelölt túraútvonalakon belső égésű motorral hajtott kishajó és csónak csak a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság által kiadott ökotúra-vezetői engedély birtokában kaphat – legfeljebb 15kW teljesítményig – üzemeltetési engedélyt. Az ökotúra-vezetői engedély a hajózási hatóság által kiadott üzemeltetési engedéllyel együtt jogosít a 3.§ (4) bekezdés c) pontjában megjelölt túraútvonalakon való közlekedésre.”
A jogszabály értelmében a kijelölt túra útvonalakra 15 kW-ig csak az kaphat üzemelési engedélyt, aki rendelkezik a HNPI által kiállított túravezetői engedéllyel. Ez a dokumentum az alábbiakban részletezett módon jogosítja fel tulajdonosát az itt megnevezett védett területekre: http://www.hnp.hu/hu/szervezetiegyseg/turizmus/oldal/vizi-kozlekedes-szabalyaiIgény esestén szállást és étkezést tudunk biztosítani a résztvevők számára.

A Project ötletgazdája az Élményfalu. Az Élményfalu támogatásként, anyagi ellenszolgálatás nélkül szervezi a képzést a Hortobágyi Nemzeti Parkkal együttműködve.

 


További információk:

Kücsön Gyula 06-30-9496-814
sarud@elmenyfalu.hu