Poroszlói Ökocentrum

A Tisza-tavi Ökocentrum az ország második legnagyobb tavának legjelentősebb turisztikai attrakciója. A 2012- ben megnyitott  élmény és látogatóközpont a Tisza-tó élővilágát mutatja be a látogatók számára, hozzá hasonló objektum korábban nem működött hazánkban.

Az Ökocentrum  beltéri és szabadtéri attrakciókkal várja látogatóit. A központi épületben 2600 m²-en, 4 szinten keresztül ismerkedhetünk a Tisza-tó és a környék élővilágával, fő attrakciója a mintegy 1 millió liter össztérfogatú édesvizű akvárium rendszer, ami Európa legnagyobb édesvízi bemutatótere. Az üvegfalak mögött több mint 50 féle hazai hal mellett, több kétéltű- és hüllőfaj is megtekinthető.

A leglátványosabb attrakció az üvegalagút, ahol a Magyarországon egykoron élt halóriást, a vizát is megcsodálhatjuk, melynek 1,5 méternél is nagyobb példányai úszkálnak felettünk. Az Ökocentrum kültéri helyszínei a szabadidő park, állatkert és a felújított tájházak, melyekben Tisza-tóhoz kötődő életmódhoz és foglalkozásokhoz köthető tárgyak kerülnek bemutatásra. A gyerekeket és a játékos felnőtteket két szárazföldi és egy vízi játszótér, sportpálya, egy külső rendezvénytér várja.


A Tisza-tavi Ökocentrum az Élményfaluból megközelíthető kerékpárral, kajakkal, kenuval, sárkányhajóval, csónakkal, de akár hajótúra vagy kerékpárostúra keretében is.

Minden ehhez szükésges eszközt megtalál az Élményfaluban!

Forduljon hozzánlk bizalommal elérhetőségeinken!