Sarud

Sarud a Tisza-tó egyik leghangulatosabb települése, a helyiek a Tisza-tó gyöngyszemének hívják.

Az itt lakók a Tisza- tó legszebb településének tartják a falut és örömmel fogadnak minden látogatót. A Tisza-tó földrajzi középpontjában fekvő település vízpartjának egyik része a Tisza-tó legnagyobb nyíltvízű medencéje, s onnan párszáz méterre viszont már a Hortobágyi Nemzeti Park védett élővilága várja a látogatóit. Sarud napjainkban ennek a különleges elhelyezkedésének köszönheti ismertségét.

Sarudnak hangulata, lelke és nyugalma van

Budapesttől 144 km- re, az M3 autópályától alig 40 km- re található falu egy igazi kis gyöngyszem a Tisza- tó partján. Családok, baráti társaságok, céges rendezvények és sportrendezvények, gyerektáborok kedvelt célpontja, mivel olyan élményeket nyújt az ide látogatól számára, amit Magyarországin máshol nem is lehet átélni.

A Tisza-tó 1973 óta létezik, mint mesterséges víztározó. Területe 127 km melyből 23km szárazulat, ami miatt különleges növény- és élővilág jellemzi a területet. Átlagos vízmélysége 1,3- 1,5 méter. Töltéseinek hossza közel 80 km. Területének egy része a Hortobágyi Nemzeti Park kezelésében álló Világörökségi helyszín.

Majdnem tengerpart...

A tavat alkotó 4  medence közül a Sarudi- medence  rendelkezik a legkülönlegesebb adottságokkal. Szabad és növényzettel be nem nőtt vízfelületei alkalmassá teszik vízi sportolásra, területén engedélyezett a motoros erőforrással hajtott vízi járművek használata, miközben a medence nádfala a természetvédelmi terület határvonala. Hangulatos strandja és kikötője megfelelő bázis bármilyen természetközeli kikapcsolódáshoz, horgászáshoz. A tavat szinte emelkedő nélküli kerékpárút öleli körbe.

Az Élményfalu project keretében Sarud tudatos fejlesztésén dolgozunk.

Az a célunk, hogy Sarud a családok, a táborozás és az egyedi csapatépítések kedvelt bázisa legyen!