TISZA- TAVI HUCUL LOVASTÁBOR

Az Élményfalu legállatibb tábora!

Online jelentkezés

Az „Utánam Srácok!” Élménytáboraink
közül ezt a tábort a lovak szerelmeseinek
ajánljuk.

A lovak az emberek 4 lábú barátai évszázadok óta. Ez a kapcsolat a történelem során jelentősen átalakult, az egykor munkavégzésre és hadviselésre tenyésztett állatok ma egyre inkább a barát, a tanár és a 4 lábú kedvenc szerepéét töltik be az életünkben.

A lovaglás egy olyan különleges sport és hobbi, ahol az eredmények két élőlény közös munkájából, együttműködéséből születnek meg. A több száz kilós ló és az ember viszonya nagyon különleges. Az a viszony, ami a lovat s lovasát összeköti, egy bizalmon, szereteten, hozzáértésen, fizikai erőn és alázaton nyugvó kapcsolat. Egy csoda, amikor a ló egy profi lovassal a hátán úgy viselkedik, mintha külső hatások nélkül, csupán az összhang révén mozogna együtt ember és állat.

A lovaglás gyerekkorban azon kívül, hogy különleges élmények forrása, meghatározó hatással van a kis lovasok testi és lelki (a legújabb kutatások szerint – értelmi fejlődésére is). Külön figyelmet érdemel a lovaglás szerepe a terápiás lehetőségek között. Összegezve a fent leírtakat, a lovaglás szép és jó sport, és a szabadidő SZABADBAN történő eltöltésének egyik legszebb formája.

A HUCUL LOVAS TÁBOR célja, hogy megkedveltessük a gyerekekkel a lovaglást, és részesévé tegyük őket a lovakkal való együttélésnek és együtt dolgozásnak. 

A Táborunkban elsősorban kis méretű HUCUL lovakkal dolgozunk, akik jellemüknél fogva ideálisak a gyerekek oktatására. A táborban résztvevő gyerekek megismerkednek és megbarátkoznak a tábor főszereplőivel- a HUCUL lovakkal. Megtanulják a lovak gondozását, a lovak tisztántartását, a lovas etikettet és szabályokat, a lovasok öltözékét, megismerik a lovagláshoz kapcsolódó eszközöket, a lovak felszerelését, az eszközök ápolását, karbantartását.

S persze megismerik a lovaglás alapjait, a ló viselkedését, a lovak közelében betartandó szabályokat, megtanulnak megbízni a lóban, és elsajátítják a megfelelő tartásokat, mozdulatokat és sok-sok játékkal megtanulják magukat biztonságban érezni a ló hátán. 

Miért izgalmas?

Akár ült már valaki korábban egy ló hátán, akár a táborban találkozik először közvetlen közelről egy a gyerek méretéhez képest „hatalmas” állattal, ez a kapcsolat mindig különleges izgalmat hordoz magában. Találkozni egy idegen lénnyel, barátságot kötni vele, és megtanulni azt, hogy a ló, miért is engedelmeskedik a hátán ülő néhány 10 kilós gyereknek.

Az a tábor nem egy kényeztető tábor. Ide igazán belevaló gyerekeket várunk. Kinn töltjük az időnket a természetben, ha süt a nap, ha fúj a szél, a lovak akkor is várnak bennünket. A lovaglás fárasztó sport, fizikailag és szellemileg is. De érezni azt, hogy a kezünk és testünk jeleire a lovat akár önállóan is irányítani tudjuk, csodálatos érzés.

Miért különleges?

A tábort képzett szakemberek és segítőik irányítják. Olyan emberek, akik hivatásokként választották (vagy éppen most tanulnak azért, hogy annak válasszák) a lovaglást. Szeretik a lovakat, szeretik a gyerekeket. Értenek is hozzájuk. A HUCUL LOVASUDVAR, a tábor helyszíne azonban nem szab határt az élményeknek. A lovaglás mellett a Tisza-tó számos élményét kínáljuk a résztvevők számára.

Amiért érdemes ezt a tábort választani:

  • A Tisza-tó egyik legújabb lovas bázisának a programja
  • Egyszerű, de igényes feltételek
  • Kedves, belovagolt, nyugodt lovak
  • Türelmes, felkészült, de határozott oktatók
  • Hangulatos környezet
  • Színes kiegészítő programok


Cél

  • Egy új lovasbázis alapjait szeretnénk lerakni Sarudon. Egy olyan központot szeretnénk felépíteni, ahol helye van a lovakkal történő barátkozásnak, a lovas táboroknak, lovas oktatásnak, a lehető legtöbb lovas szakágnak, versenyeknek, képzéseknek, terápiának. Célunk, hogy létrejöhessen egy olyan lovas hálózat a Tisza-tó körül, ami lehetővé teszi a lovak szerelmesei számára, hogy a természetben, lóhátról fedezék fel a Tisza-tó titkai. S persze népszerűsíteni szeretnénk a HUCULOKAT, ezeket a csodálatos lovakat, amelyek életében nagyon fontos szerepet töltött be Magyarország.
  • Szeretnénk a lehető legtöbb ember számára elérhetővé tenni a lovaglás élményét és népszerűsíteni a sportot. 

 

TARTS VELÜNK!

Jelentkezz táborunkba online!

Online jelentkezés

Online jelentkezés

Szülői egészségügyi nyilatkozat

Tisza-tavi HUCUL lovastábor megállapodás