A Tisza-tó jelentős része Hortobágyi Nemzeti Park területe, védett illetve fokozatosan védett természetvédelmi terület.

A Kis- Tisza, a Tisza és a Tisza-tó rendkívül eltérő jellegű vízfelület, áramlási viszonyai, növényzete és vízmélysége is hatalmas eltéréseket mutat. Vadregényes szigetei között nem árt az óvatosság, hasznos egy kísérő idegenvezetése, mert a nádasok hamar elrejtik az utunk nyomát, a sulyom mezők fárasztó kihívást jelentenek, míg a víz felszíne alatt megbúvó tuskók és fatörzsek izgalmassá teszik főleg a motoros járművek közlekedését. Izgalmas és tiszteletet kivívó végtelennek tűnő kaland, a természet szépsége, az állatvilág színes forgataga.

A rejtély és az erő könnyed játéka, ha rászáll a köd vagy az éj, illetve hullámok korbácsolják partjait.  Ezen a védett területen belül találhatók az élővilág különleges egységét őrző kiemelten védett területek (Óhalászi-Holt-Tisza, a Porong-tava, az Ispán-tava, a Hód, a Gaznyilas és a Partos-fenék ), a Madárrezervátum. A Tisza- tó és partvidékének legnagyobb része természetvédelmi oltalom alatt áll, Natura 2000 minősítéssel rendelkezik. 

Ön dönt, önállóan vagy túra keretében szeretnél felfedezni ezt a csodálatos világot.

A terület felfedezéséhez sporteszközöket, és igényes csónakokat, túráinkhoz Tisza-tavi túravezető vizsgával rendelkező vezetőket biztosítunk.

Kérdezne?

Foglalna?

Keressen bennünket elérhetőségeinken!